Arcfiatalítás szike nélkül szálbehúzással

Akár szike nélkül is lehetséges az arcfiatalítás.

A szálbehúzás egy minimálisan invazív szépészeti eljárás, amelynek során felszívódó szálakat használnak az arcbőr megemelésére és feszesítésére. Miért örvend egyre nagyobb népszerűségnek ez a módszer, és kinek jelenthet segítséget az arcfiatalítás terén?

Miben segíthet a szálbehúzás?

A szálbehúzás többféle esztétikai probléma esetén is jó megoldás lehet.

 1. Az öregedés jelei közé tartozik a bőr rugalmasságának csökkenése és megereszkedése, különösen az áll vonalán és az orcákon. A szálbehúzás fiatalosabb megjelenést biztosít, mivel segíthet megemelni és feszesíteni ezeket a területeket.
 2. Az arc természetes kontúrjai idővel elmosódhatnak. A szálbehúzás határozottabb arcvonásokat eredményezve újra definiálhatja az áll és az orcák kontúrjait.
 3. Az eljárás nemcsak a mélyebb barázdákat, hanem a finomabb redőket és ráncokat is kisimíthatja az arc különböző területein, például a homlokon, a szemek körül és a száj környékén.
 4. Az életkorral a nyak bőre is megereszkedhet, amelyet az eljárás feszesebbé tehet.
 5. A szemöldök megereszkedése fáradt vagy szomorú arckifejezést eredményezhet. A szálbehúzás megemelheti ezt a területet, ami nyitottabb és frissebb tekintetet kölcsönöz az arcnak.
 6. A szálbehúzás az arc egyes részein fellépő aszimmetriát is korrigálhatja, kiegyensúlyozottabb arcvonásokat eredményezve.
 7. A műtét nélküli lifting az állvonal és az áll területén kialakuló megereszkedést is hatékonyan képes kezelni, így eltűnhet a toka is.

Milyen előnyei vannak az eljárásnak?

A szálbehúzás népszerű beavatkozás azok körében, akik nem szeretnének kés alá feküdni, méghozzá a következő okok miatt.

 1. Minimálisan invazív: A szálbehúzás nem igényel sebészeti bemetszéseket, így kevesebb kockázattal jár, mint a hagyományos arcfelvarrás. A beavatkozás során ugyanis csak apró tűszúrásokat alkalmaznak, amelyek gyorsan gyógyulnak.
 2. Rövid felépülési idő: Az eljárás után a páciensek általában gyorsan visszatérhetnek dolgos mindennapjaikhoz, mivel a felépülési idő sokkal rövidebb, mint a műtétek esetében.
 3. Természetes eredmények: A szálak nemcsak mechanikusan emelik meg a bőrt, hanem serkentik a kollagéntermelést is, ami hosszabb távon javítja a bőr állapotát és rugalmasságát is.
 4. Biztonságos és jól tolerálható: A szálak biokompatibilisek és felszívódnak a szervezetben, így minimális az allergiás reakciók vagy a szövődmények kockázata.
 5. Célzott beavatkozás: Az eljárás során a szálakat precíz tervezés után helyezik el, így lehetőség van arra, hogy csak azon a területen végezzék el az eljárást, ahol a legnagyobb szükség van a feszesítésre.
 6. Költséghatékony: A szálbehúzás olcsóbb, mint a hagyományos sebészeti arcfelvarrás, így elérhetőbb a szélesebb közönség számára is.
 7. Rugalmas alkalmazhatóság: Az eljárás bevethető az arc különböző részein, például az arcon, a nyakon, a homlokon és az állon is, így széleskörű megoldást nyújt a bőr öregedésének különböző jeleire.
A szálbehúzás az arcfiatalítás egyik leghatékonyabb eszköze
Forrás: Freepik

Természetes hatás és profi ellátás: Spirit Plasztika

A szálbehúzáson kívül más eljárások segítségével is jelentősen lassítható a bőröregedés: a hialuronsav és a botox is képes visszaadni jó néhány évet, ha ismét elégedetten szeretnél a tükörbe nézni. Fontos azonban, hogy bármilyen beavatkozást is válassz, tapasztalt szakember végezze el a feladatot, mivel szakszerűtlen alkalmazás esetén árthatsz a bőrödnek.

A megfelelő plasztikai sebészet kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy orvosodban és stábjában is 100%-ig megbízz nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Ha a biztonság mellett a profizmus és a minőség is fontos, érdemes felkeresni a Spirit Plasztika sebészetét, ahol Dr. Vancsó Péter és csapata a személyes konzultáció során minden kérdésedre megnyugtató választ ad, hogy felkészülten és nyugodtan indulhass útnak vágyott külsőd felé.

Ajánló

Mi az a „büfészak”?

Mi az a „büfészak”?

A „büfészak” kifejezés napjainkban egyre többször kerül elő az oktatási témákban. Sokan használják ezt a szót pejoratív értelemben, de mit is jelent...

bővebben