Esztétikai fogászat a szép mosolyért

uniklinik fogászat

Gyakran előfordul Önnel is, hogy zavarában a szája elé tartja a kezét, amikor mosolyog vagy nevet? Akkor könnyen lehet, hogy az esztétikai fogászat kezeléseire van szüksége. Mi tartozik ebbe a körbe, és hogyan javíthatja megjelenését néhány egyszerű beavatkozás? Máris mutatjuk! 

Mivel foglalkozik az esztétikai fogászat?

Az esztétikai fogászat a természetes szépségről szól, és arra törekszik, hogy a pácienseknek a funkcionalitás és az egészség szempontjából a legtökéletesebb fogsort nyújtsa. Ez magában foglalja a fogak elhelyezkedésének korrekcióját az állkapocs megfelelő terheléséhez, emellett pedig megnyerő mosolyt és önbizalmat biztosít.

Az esztétikai fogászat célja kettős

Egyrészt anatómiailag korrigálja a fogak elhelyezkedését, hogy az állkapocs megfelelő terheléssel működjön, így megelőzve a lehetséges állkapocs ízületi problémákat. Másrészről pedig esztétikai szempontból is fontos, hiszen segít kialakítani egy szép mosolyt és növeli az önbizalmat. A megfelelő kezelés kiválasztásához előzetes konzultációra és állapotfelmérésre van szükség, ahol figyelembe vesszük a páciens egyéni preferenciáit, korábbi fogászati problémáit és kezeléseit, valamint röntgenfelvételeket készítünk. Ezáltal lehet megfelelő terápiás tervet kialakítani a kívánt eredmény eléréséhez.

Kezelések a szép fogsorért

Melyek a legnépszerűbb beavatkozások az esztétikai fogászat keretein belül?

  • A táplálkozás és az életmód miatt sokan elveszítik a fogaik fehér, fényes színét. Ha ehhez hozzávesszük a megfelelő szájhigiénia hiányát, a fogak könnyen piszkos sárga árnyalatúvá válhatnak. A fogfehérítés azonban segít eltüntetni az elszíneződéseket, és visszaadja a mosoly ragyogását. Egészséges és esztétikus mosolyunk kiemelkedő fontosságú a vonzó megjelenéshez. Az elmúlt években a közösségi média hatására egyre elterjedtebbé vált az igény, hogy fogainkat hófehérré tegyük. A fogfehérítés előtt általában ultrahangos professzionális fogkő eltávolításra kerül sor, mely lehetővé teszi a legoptimálisabb eredmény elérését.
  • Az esztétikai tömések a fog eredeti árnyalatához illeszkednek, így szinte észrevehetelenek maradnak a szájüregben.
  • Az inlay-ek és onlay-ek gyakorlatilag precízen elkészített ragasztott tömések, amelyek az esztétikum és a tartósság kombinációját kínálják, mivel porcelán vagy kerámia anyagokból készülnek.
  • A leheletvékony foghéjak tökéletes formát adnak a fogaknak, és eltüntetik a fogközöket, foghibákat, illetve a fogak sérüléseinek nyomait.
  • Az esztétikai fogszabályozók modern tervezésük révén kevésbé feltűnőek és kényelmesebbek is, így a páciensek számára kevésbé zavaróak.
  • A fogínyplasztika lehetővé teszi a fogak arányosabb megjelenését és a vonzóbb mosoly elérését.
  • A fogkő-eltávolítás során a fogak felszíne megtisztul a rárakódott fogkőtől és a lepedéktől, a sima felületen így kevésbé tudnak szaporodni a kártékony baktériumok.
uniklinik fogászat

Uniklinik: profi fogászat Budapest szívében

Az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ szakemberei nemcsak a konzerváló fogászat  valamint a fogpótlástan kiváló szakértői, de az esztétikai fogászat területén is az élen járnak. Keressen bennünket, hiszen online bejelentkező rendszerünkkel gyorsan és kényelmesen foglalhat időpontot, így haladéktalanul elkezdhetjük a munkát, hogy javítsunk életminőségén.

Ajánló