A Manchester United újjáépítése: A City korábbi alkalmazottai

Miután Jim Ratcliffe és cége, az INEOS megszerezte a Manchester United 25%-os részesedését, a klub új társtulajdonosa hozzálátott a csapat szerkezetének újjáépítéséhez. Ennek a folyamatnak a részeként a United aktívan orvvadászni kezdett városi riválisa, a Manchester City korábbi alkalmazottaiból. E lépések célja, hogy a legendás klub visszanyerje egykori nagyságát olyan emberek segítségével, akik korábban részt vettek a „polgárok” sikereiben.

Átigazolások a városi akadémiáról

Ratcliffe egyik első felvásárlása Omar Berrada volt, a Manchester City korábbi futballműveleti igazgatója. A https://mostbet-hu.com/ jelentések szerint Berrada kulcsszerepet játszott a City szuperklubtá válásában, és most a Manchester United vezérigazgatói posztját tölti be.

A következő lépés a Southampton játékosának, Jason Wilcoxnak a kinevezése lehet a United labdarúgó-igazgatójává. Wilcox korábban kilenc évet töltött a Manchester City akadémiáján, ahol olyan tehetségeket fejlesztett ki, mint Phil Foden, Rico Lewis és Cole Palmer.

Wilcox szerződtetése nagy lökést jelentene a Manchester United utánpótlás-rendszerében, amelyből az elmúlt években hiányoztak a kiváló végzettségűek.

Tapasztalt átigazolási szakember Newcastle-ből

A Manchester City stábja mellett a United a newcastle-i Dan Ashworth-t is célba veszi. Az 52 éves játékost Anglia egyik legjobb átigazolási szakértőjeként tartják számon, és kulcsszerepet játszott a Szarkák alkalmas csapatának felépítésében.

Ashworth átigazolása a Vörös Ördögökhöz rendkívül hasznosnak bizonyulhat, tekintettel az angol futballban szerzett tapasztalataira és kapcsolataira. A Newcastle azonban eddig nem volt hajlandó átengedni az értékes alkalmazottat közvetlen versenytársához.

A szerkezet nagyarányú átalakítása

A korábbi Manchester City és a klub többi munkatársának megszerzése Ratcliffe ambiciózus terveit jelzi a Manchester United szerkezetének átalakítására. Az új tulajdonostárs egy olyan hatékony irányítási rendszer kialakítására törekszik, amely új szintre emelheti a csapatot.

Miközben a média Erik ten Hag sorsáról és esetleges cseréjéről spekulál a vezetőedzői poszton, Ratcliffe módszeresen új vezetési struktúrát alakít ki a klubnál. Nyilvánvaló, hogy a Manchester City tapasztalt tehetségeinek bevonása ennek a folyamatnak a része, és az a célja, hogy visszaadja a United korábbi dicsőségét.

Ajánló