P&G&Vöröskereszt

A P&G összefog a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szervezetek Szövetségével, hogy támogatást nyújtson a COVID- 19 járvány alatt Európában

A vállalat kezdeti 10 millió amerikai dollár értékben adományoz háztartási termékeket és tisztítószereket Európában, valamint a frontvonalbeli dolgozók és a leginkább érintett családok számára egészségügyi szolgáltatások támogatását segíti elő

A Procter & Gamble vállalat10 millió dollár értékben adományoz Európában egészségügyi és higiéniai, valamint háztartási termékeket, fertőtlenítő szereket, illetve pénzügyi támogatást nyújt a rászorulók számára, beleértve a családokat, az idős polgárokat és az egészségügyi dolgozókat, lehetővé téve ezzel a mindennapi szükségletekhez való hozzáférést.

Munkájukat vesztettek, kisgyermekes családok

A támogatás keretében a P&G 1 millió dollárt adományoz a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold Szövetségén keresztül (IFRC) a COVID–19 elleni küzdelem támogatására, valamint a szövetség nemzeti szervezeteinek erőfeszítéseire Európában, hogy segítsék a veszélyeztetettek életét ebben a kihívásokkal teli időszakban.

Itthon, a vállalat a Magyar Vöröskereszt szervezetén keresztül személyes higiénés termékeket (száj- és hajápolás, női higiénés termékek) és mosószereket juttat el a közeljövőben a munkájukat a koronavírus miatt elvesztett kisgyermekes családok számára. Közel 100 000 db termék jut el a rászorulókhoz. A családok mellett a termékadomány kedvezményezettjeiegészségügyi és szociális intézmények is.

A járvány kitörésének kezdete óta a P&G szorosan együttműködik partnerszervezeteivel annak feltérképezésében, hogy miként lehet leghatékonyabban támogatni közösségeket, segélyszervezeteket és azokat, akiket ez a globális vészhelyzet sújt, amelynek eredményeképpen a P&G három azonnali intézkedést hozott a sürgős szükségletek támogatására.

Egy millió dollár a Vöröskeresztnek és a Vörös Félholdnak

A létfontosságú egészségügyi szolgáltatások támogatása: 1 millió dollárt adományoz a vállalat a nemzetközi és a nemzeti Vöröskereszt és Vörös Félhold szervezeteinek, hogy egész Európában egészségügyi ellátást, orvosi védőeszközök beszerzését, valamint higiéniai oktatást biztosítsanak a veszélyeztetett körülmények közt élőkszámára.

Az IFRC ideiglenes európai regionális igazgatója Elkhan Rahimov elmondta, hogy az adomány segíti a Vöröskereszt és a Vörös Félhold önkénteseit és munkatársait, hogy folytathassák létfontosságú és életmentő munkájukat a COVID-19 elleni küzdelemben.

Kézi és felületi fertőtlenítők

A vállalat módosította termelését a frontvonalban dolgozók védelme érdekében, így számos európai gyártóüzemben kézfertőtlenítők előállításába kezdett, hogy munkatársai továbbra is biztonságos körülmények között dolgozhassanak, továbbá, hogy a vállalat támogatni tudja a kórházakat, az egészségügyi hatóságokat és a segélyszervezeteket. A P&G legalább 10 000 liter kézfertőtlenítő előállításához szükséges kapacitás kiépítésén dolgozik 16 európai országban, mely hetente több mint 3 millió kéztisztítást jelenthet.

„A P&G elkötelezett, hogy jelentős lépéseket tegyen a rászoruló közösségek és a frontvonalban dolgozók megsegítése érdekében. Nem tudjuk megjósolni, hogy a válság hogyan és mikor ér véget, de elkötelezettek vagyunk, hogy a megoldás részesei legyünk. Mozgósítottuk a vállalat és partnereink teljes kapacitását, hogy segítsünk a szükség idején, és ott leszünk munkavállalóink, fogyasztóink és közösségeink számára – fokozva a jóért tett erőfeszítéseket – bármennyi ideig is fog tartani.”- nyilatkozta Loic Tassel, a P&G európai elnöke.

(forrás: doingGood)

Kövess minket a Facebookon is!

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás