A legjobb töltőanyagok

A

A falak és mennyezetek tapétázáshoz és különböző színű festéshez való előkészítésekor a gitt használata kötelező. Elengedhetetlen a sérült vakolat javításához és a munkafelület kiegyenlítéséhez. Ebből a célból érdemes közelebbről megvizsgálni a piacon kapható legjobb gitteket, amelyek ebben a rangsorban találhatók. A felülvizsgálat csak jó befejező, indító, dekoratív és univerzális kompozíciókat tartalmaz.

Melyik töltőanyag a legjobb választás?

A gyártók között az említés gyakoriságát tekintve vitathatatlanul az orosz márkák vezetik ezt a rangsort. A gyártók közül sokan már a 90-es években elkezdtek dolgozni, és a nagy tapasztalatuk az egyik kulcsa a termékeik magas minőségének.

Az alábbi gyártók keverékei nagy keresletnek örvendenek:

 1. A Danogips a KG Stroy Sistemy orosz márkája. Első gyára 2006-ban kezdte meg működését a SuperFinish gitt gyártásával. A vállalat jelenleg több mint 10 kész polimer-keveréket kínál. Kézi vagy airless felhordásra alkalmasak. Fő előnyeik a csökkent zsugorodás, a bevonatok simasága, a gipszkarton, beton, falazat feldolgozására alkalmas készítmények sokoldalúsága.
 2. A Volma egy olyan vállalatcsoport, amely főként gipszalapú befejező anyagokat gyárt. 1999-ben alapították, és 2005-ben kapta meg hivatalos nevét és címét. Két éven belül a „Volgográdi gipsz” nevet kapta. A legtöbb gitt kikészítő anyag száraz keverék, bár folyékony formában is kapható. A gyártó olyan ásványi töltőanyagokat és módosító adalékanyagokat ad az összetételükhöz, amelyek növelik a bevonatok repedésállóságát és javítják tapadási tulajdonságaikat.
 3. Az Osnovit egy orosz márka, amely javítási és építési termékeket kínál. Termékei Oroszország több mint 60 régiójában kaphatók. A márka polimer, gipsz és cement gittkeverékeket kínál por és folyékony formában. Előnyük a tartósság, a könnyű alkalmazhatóság, a gazdaságos költség és a hosszú élettartam.
 4. A Knauf a falak, mennyezetek és padlók befejezéséhez használt anyagok egyik legnagyobb gyártója. A keverékek jó állaga, szép színe és a bevonatok nagy tartóssága miatt jó hírnévnek örvend. Kombinálhatók gipszkartonnal, betonnal, falazattal. A száraz készítmények könnyen elkészíthetők vízzel való keveréssel, és optimális sűrűségük miatt lassan fogynak.
 5. A Tex a finn Tikkurila festékgyártó cég tulajdonában lévő márka, amely Oroszországban jól képviselteti magát. A céget 1995-ben jegyezték be, és termékeit a belépő és a középső árkategóriában értékesítik. A márka kínálatának alapját a folyékony, már használatra kész vakolatok képezik. Előnyük a sima felület, a magas színvonalú kiegyenlítés és a tégla- és betonfalak hézagainak tömítése. Egyes készítmények kültéri munkákhoz is használhatók.
 6. A Gerkules egy orosz vállalat, amely 1997-ig nyúlik vissza. Szibériában alapították a német gyártók tapasztalatai alapján. A vállalat legelső terméke száraz építési keverékek voltak. Jelenleg az egyik legjobb falvakhoz való vakolatot gyártja, amely nagyfokú képlékenységgel rendelkezik, ami megkönnyíti az alkalmazást. A kész bevonatok festékkel vagy tapétával fedhetők.
 7. Starateli – a vállalat 1992-ben alakult, és kezdetben kizárólag felhasználásra kész gittek gyártójaként pozícionálta magát. Idővel a termékválaszték kibővült a vízbázisú oldattal készített száraz felületkezeléssel. Különböző mennyiségekben – 5, 15, 20 kg – kerülnek forgalomba. Jellemző rájuk a jó kötőanyag-tulajdonságok, az aljzathoz való kötőerő, a készítmény jó „életképessége”, hosszú eltarthatósági idő (legalább 12 hónap).
 8. A Bergauf optimális ár-érték arányú építőanyagok szállítója. Több nagy termelési telephellyel rendelkezik. Különösen gittet – gipszet, polimert, cementet – állít elő. A konkrét változattól függően megkülönbözteti a fagyállóság, a fehér szín, a vasbetonfelületekkel való kompatibilitás, a fürdőszobákban való használat lehetősége az élettartam csökkentése nélkül.
 9. A VGT egy jelentős építőanyag-gyártó, amely megfizethető árú gittkeverékeket kínál. A rangsorban azon kevés cégek egyike, amelyek dekoratív kompozíciókat kínálnak beltéri és kültéri használatra. Mind a hézagok részleges lezárására, mind a falak és mennyezetek teljes befejezésére használják. Ezeket az anyagokat vödrökben, zsákokban és csövekben árulják. Vannak befejező és univerzális folyékony termékek a sima felület létrehozásához.
 10. Az Optimist-Perm az Optimist egyik ága, amely 1997-ben kezdte meg működését. A vállalat katalógusában folyékony keverékeket talál a falak és mennyezetek befejezéséhez lakó- és műszaki helyiségekben. Néhányukat sikeresen használják a homlokzatok befejezésében. Jellemző rájuk a gazdaságos felhasználás – 0,7-2 kg/m2 -, miközben a kész bevonatok szilárdsága nem szenved csorbát. Ezek 0,75, 1,5, 10 és 15 kg-os kiszerelésben kaphatók.

A legjobb töltőanyagok értékelése

Ez a toplista a vásárlói véleményeken és a javítási szakemberek tanácsain alapul. Alaposan megvizsgáltuk őket a biztonság, a minőség, a sokoldalúság és a könnyű használat szempontjából.

A megfelelő jelöltek kiválasztásánál a következő paramétereket használták:

 • A gitt típusa – indító, befejező, univerzális, dekoratív;
 • Az anyag típusa – polimer, gipsz stb;
 • Eladásra rendelkezésre álló összegek;
 • Az elkészítés módja – a gittet vízzel kell-e hígítani, vagy már folyékony gitt;
 • A kész habarcs szaga, állaga és konzisztenciája;
 • Alkalmas felületek – beton, gipszkarton, fa, üveg, tégla;
 • Minimális és maximális lehetséges rétegvastagság;
 • Takarékos fogyasztás;
 • Az aljzaton való megkötés sebessége;
 • Megengedett alkalmazási módszer – kézzel és/vagy automatikusan;
 • A frakciók színe és mérete;
 • Az az időtartam, ameddig a habarcs megőrzi kötő tulajdonságait;
 • Nedvességgel szembeni ellenállás;
 • Alkalmazás – fugák, fugázás, falak és mennyezetek teljes lefedése;
 • A hőmérséklet a készítmény, a felület és a szoba levegője elfogadható a célba;
 • Ajánlott használati feltételek – épületeken belül és/vagy kívül, alkalmas-e a fürdőszobában való használatra.

A tapétához és festékhez való jó falkitöltő anyagok kiválasztásakor is figyeltünk az eltarthatósági idejükre, az ár-érték arányra, a kész bevonat tartósságára.

A legjobb indító gitt

Ez egy olyan keverék, amelyet első rétegként alkalmaznak, majd a festék vagy tapéta felhordása előtt befejező gittel fejezik be. A 10 vizsgált változat közül az ebbe a minősítési kategóriába tartozók a legjobb minőségűek.

Danogips Dano Jet 5

A Danogips Dano Jet 5 egy polimer alapú, tapétázó alapozónak szánt töltőanyag. Ennek alapján készül a habarcs, amely három napon belül felhasználható. A tulajdonságainak megőrzése érdekében a helyiség hőmérsékletének ebben az időben legalább +13⁰C-nak kell lennie. Az anyag összetétele olyan márványfrakciókat tartalmaz, amelyek csökkentik a zsugorodást és megelőzik a mikrorepedések kialakulásának kockázatát. A készítményt egészen egyszerűen víz (0,28-0,31 l) és 1 kg por összekeverésével állítjuk elő.

A kész keverék kis erőfeszítéssel homogén, és simítóval és airless géppel is felhordható. A termék az összetevők elkészítése után mindössze 5 perc elteltével alkalmazható. A falakon nem szárad meg nagyon gyorsan, 24 órán belül, ami szükség esetén lehetővé teszi a munka eredményének korrigálását. A Danogips Dano Jet 5 alapbevonatként használható a befejező gitt felhordásának előkészítéseként. A fal repedéseinek elrejtésére használják, de nincs dekoratív funkciója.

Előnyök

 • Eléggé fehér – 90 %;
 • A munkakeverék elfogadható fogyasztása – 1,2 kg/1 négyzetméter;
 • Nem sűrűsödik a megkötés során;
 • Nem csomósodik a befejező munka során;
 • Nem igényli a felület alapos előkészítését;
 • Idővel nem repedezik.

Hátrányok

 • Csiszolópapírt kell használni;
 • A legjobb, ha a felületet Dano Gesso-val alapozzuk.

A bevonat vastagsága legfeljebb 6 mm, ami sima felületet eredményez.

Volma Standard

Ez a gitt gipszen és speciális adalékanyagokon alapul, amelyek fokozott tapadást és repedésállóságot biztosítanak a bevonatnak. 20 kg-os papírzacskókban kapható, és tiszta vízben kell feloldani +5 és +20 ºC közötti hőmérsékleten. A fogyasztás viszonylag gazdaságos, 1 kg per 0,45-0,55 liter folyadék, ilyen arányok mellett a keverék a felhordás után nem terül szét a felületen.

A kész keveréket jól össze kell keverni egy fúrógép tartozékkal vagy egy építőipari keverővel, majd legalább 3 percig állni kell hagyni, hogy sima és tartós bevonatot kapjunk. A habarcs felhordásának maximális ideje 2 óra, amely után a habarcs megszilárdul és elveszíti kötő tulajdonságait. A habarcsot 1-8 mm rétegvastagságban lehet felvinni, és ha vastag, akkor h-gyaluval kell elsimítani.

Előnyök

 • Alacsony keverékfogyasztás – 0,8-1,0 kg 1 mm-es rétegvastagság esetén;
 • Jól elrejti a fal repedéseit;
 • Alkalmas az ízületekkel való munkavégzéshez;
 • Kiváló tapadás a felülethez;
 • Beton, vakolat, vakolt felületek befejezéséhez;
 • 1 év garanciaidő.

Hátrányok

 • Az aljzatot alaposan meg kell tisztítani a portól, víztől, olajfoltoktól;
 • A második réteget közvetlenül az első után kell felvinni.
 • A „Volma Standard” gitt leginkább száraz helyiségek mennyezetének és falainak kiegyenlítésére alkalmas a festés előkészítése során, bár dekorálás vagy tapétázás előtt is használható.

Basovit Ekonsilk PG35 W

Az Econsilk Putty mennyezetek és falak kiegyenlítésére, gipszkarton, pórusbeton és téglafalazat hézagainak és kisebb repedéseinek kitöltésére szolgál. Mindenütt használható, ahol nincs szükség vastag bevonatra a felület simává tételéhez. Ezt az indítóhabarcsot vízzel készítik, 1 kg-onként 0,51-0,59 liter vízzel. Ez az arány garantálja az alaphoz való erős kötést (≥0,5 MPa) és a mechanikai és kémiai támadásokkal szembeni nagyfokú ellenállást.

A Basovit Ekonsilk PG35 W csak belső munkákhoz alkalmas, bár az optimális üzemi hőmérséklet +5 és 40°C között van. Ezt a keveréket a dekoratív bevonatok későbbi elkészítéséhez szükséges felületek gittelésére használják: tapétázás, festés stb. „Az elkészített készítmény edénytartama nem haladja meg a 2 órát, amely alatt teljesen ki kell fejleszteni. Hígítatlan formában a por alacsony páratartalom mellett akár 6 hónapig is tárolható.

Előnyök

 • Gyönyörű fehér szín;
 • Három ömlesztett mennyiségben, 5, 10 és 20 kg-os kiszerelésben kapható;
 • A keverék fogyasztása 1 mm-es rétegben nem kevesebb, mint 0,8 l habarcs;
 • Az idő múlásával nem zsugorodik;
 • Az anyag plaszticitása.

Hátrányok

A következő réteget 3-5 órával az első után kell felvinni.

A vélemények azt mutatják, hogy az „Osnovit Ekonsilk PG35 W” gittet aktívan használják a lakóterületek javításában, de nem alkalmas a fürdőszobában és a mellékhelyiségben a nedvességgel szembeni elégtelen ellenállás miatt.

A legjobb befejező töltőanyagok

Ennek a befejező anyagnak a célja egy olyan befejező réteg létrehozása, amely a festés vagy tapétázás alapjául szolgál. Összesen 6 vegyületet és folyadékot elemeztek, amelyek közül csak 3 egyesíti magában a magas minőséget, a biztonságot, a megfizethetőséget és a könnyű használatot.

Danogips Sheetrock SuperFinish

A Danogips Sheetrock SuperFinish kész paszta formájában kerül forgalomba. 5 kg-os, 5,6 kg-os és 28 kg-os vödrökben kapható. A paszta optimális állagú, nem terül szét a felületen, és nem szárad meg azonnal. Ez lehetővé teszi a felvitt réteg beállítását, amelynek az utasítások szerint vékonynak, kb. 2 mm-nek kell lennie. Ennek az anyagnak az alkalmazási területe igen széleskörű, beleértve a betont, a gipszkartonokat és a mészvakolatot. Mind a falak és mennyezetek teljes befejezéséhez, mind pedig csak a varratok vagy kisebb repedések lezárásához használják.

A Danogips SuperFinish ipari és lakásépítésben egyaránt használható. Kézzel, simítóval és mechanikusan is felhordható. Ezt az anyagot csak beltéri munkára szánjuk, és a hőmérsékletnek ilyenkor +13ºC-on belül kell lennie. A készítmény homogén textúrájú, és sima fehér bevonatot tesz lehetővé.

Előnyök

 • Nem igényli az összetevők keverését;
 • Jó kötési tulajdonságok;
 • Jó tapadás az aljzathoz;
 • Hosszú időn keresztül nem repedezik vagy repedezik;
 • Könnyen csiszolható.

Hátrányok

 • Enyhén fröcsköl, amikor a felületen dolgozik;
 • A felhordáshoz speciális szerszámok szükségesek – pisztoly, ecset stb.
 • A vélemények szerint a Danogips Sheetrock SuperFinish készíti elő legjobban a felületet a későbbi tapétázáshoz.

TEX Finish Pro

A latex befejező gittet használatra kész formában mutatjuk be. Azt mondják, hogy lágy textúrája és optimális állaga miatt könnyen alkalmazható. Aktívan használják mind a falak komplex befejezéséhez, mind a varratok, illesztések és repedések részleges feldolgozásához. A vegyület kiválóan alkalmazható betonon, gipszkartononon, vakolt aljzaton, és könnyen tapétával vagy festékkel fedhető.

A TEX Profi mennyezetre és falra egyaránt alkalmas, de csak belső munkákhoz használható. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, a helyiség hőmérséklete nem lehet +5ºC alatt, és a páratartalom nem lehet 80%-nál alacsonyabb. Ezt a vegyületet nem makacsul kell alkalmazni, de az aljzat alapos tisztítása továbbra is szükséges. Ezután fontos, hogy hagyja megszáradni a bevonatot, ami akár 4 órát is igénybe vehet. Ha szükséges, a gittréteg tetejére ugyanattól a gyártótól származó alapozót lehet felvinni.

Előnyök

 • Egyszerű alkalmazás;
 • Jól kisimítja a felületet;
 • A kész bevonat nem repedezik;
 • Széles csomagolási választék – 1,5, 5, 8, 16 és 30 kg;
 • Gyors száradási idő – akár 4 óra.

Hátrányok

 • A megengedett maximális rétegvastagság 3 mm.

A Teks Profi gittet egy közönséges spatulával kell felvinni, és jobb, ha elég széles és hosszú, hogy elkerülje a vegyület szétszóródását.

Hercules GT-33

A „Hercules GT-33” befejező gittet a GFB és GPB fugák, valamint a mennyezetek és falak kiegyenlítésére tervezték. Száraz formában kerül forgalomba; a port vízzel kell hígítani, 1 kg nyersanyagra 0,55-0,7 liter folyadék jut. Nem ajánlott egyszerre sok készítményt készíteni a gyors rugalmasságvesztés miatt. A finom őrlésnek (maximális szemcseméret 0,3 mm) és a jó oldhatóságnak köszönhetően a keverék nem csomósodik, és nem kell intenzíven keverni.

A vegyület nagyfokú képlékenységgel rendelkezik, ami megkönnyíti a felületkezelést. Elsősorban betonmunkákhoz tervezték, de a kész bevonat festhető vagy tapétázható is. A polimerek, a gipsz és a finoman diszpergált ásványi töltőanyagok kombinációja biztosítja a jó tapadást az aljzathoz. A legkisebb megengedett vastagság 0,3 mm, de nincs felső határérték.

Előnyök

 • Gyönyörű fehér szín;
 • Homogén textúra;
 • Szavatossági idő – 2 év;
 • A munkakeverék megfelelő fogyasztása – 1,0 kg/m2;
 • A csomag tömörsége;
 • Jó sűrűség.

Hátrányok

 • Szigorúan +5°C alatti hőmérsékleten kell alkalmazni;
 • Kültéri használatra nem alkalmas.

A Hercules GT-33 száraz töltőanyag kétféle mennyiségben – 5 és 15 kg – kapható, ha nagyobb mennyiséget választ, akkor egy kis pénzt takaríthat meg.

A legjobb univerzális töltőanyagok

Ebbe a kategóriába olyan keverékek tartoznak, amelyekkel egyszerre lehet alap- és fedőlakkot készíteni. Íme a 4 legjobb kezdő és befejező töltőanyag, amelyek a minőség, a biztonság, az egyszerűség és a sokoldalú használat tekintetében élen járnak.

„Starateli homlokzatkitt

A „Starateli” univerzális száraz keverék kifejezetten a homlokzat befejezéséhez készült, és kiváló fagyállóságának, hőmérséklet-különbségekkel és magas páratartalommal szembeni ellenállásának köszönhetően jól karbantartható. Beltéri falakon és mennyezeteken hatékonyan működik, és az aljzat lehet tégla és beton is. Használható repedések, hézagok, kátyúk tömítésére vagy a teljes felület lefedésére. Az anyag jól kombinálható tapétával és festékkel.

A gitt kellemes világos bézs színével és a 0,8 mm vastagságú réteg felhordásának lehetőségével különbözik a többi terméktől a minősítésünkben, de nem haladhatja meg az 5 mm-es vastagságot. Ezekkel a paraméterekkel a vegyületfogyasztás körülbelül 1 kg négyzetméterenként, egy 20 kg-os zsák elegendő egy kis helyiség felújításához. Azért is választották, mert száradás után nem keletkeznek repedések.

Előnyök

 • az elkészítés után 4 órán át megőrzi kötőerejét;
 • Kiváló képlékenység;
 • 24 órán belül gyógyul;
 • Könnyen keverhető fúróval egy speciális tartozékkal;
 • +10 és 30 Celsius-fok közötti hőmérsékleten készíthető.

Hátrányok

 • Csak egy kötetben kapható;
 • Fából készült aljzatok esetében nem releváns.
 • A Starateli homlokzati gitt felhordása előtt meg kell győződni arról, hogy az alap erős, nem morzsolódik és nem esik szét.

Knauf Fugen

A Knauf Fugen gitt egyaránt alkalmas falak és mennyezetek indítására és befejezésére. Száraz helyiségekben történő alkalmazásra tervezték, és 1 mm-től 5 mm-ig terjedő vastagságú réteg felhordására szolgál. A por finomra őrölt (maximális szemcsemérete 0,2 mm), és vízben való feloldáskor nem képződik csomó. A bevonat sima és egyenletes, és simítóval könnyebb felvinni.

A Knauf Fugen 5, 10 és 25 kg-os zsákokban kerül forgalomba. A felületre történő felhordáskor 0,8-1,0 kg/m2 fogyaszt 1 mm-es rétegvastagság esetén. A felhordás során nem folyik szét a felületen, és spatulával könnyen eloszlatható. Száradás után a bevonat nem hámlik vagy repedezik, még magas páratartalom mellett sem.

Előnyök

 • Jól kiküszöböli a gipszkartonok hézagait;
 • Vékony, de szilárd réteget hoz létre;
 • Megbízhatóan kitölti a falakon lévő hézagokat;
 • Takarékos fogyasztás;
 • Homogén textúra;
 • A kész folyadék kiváló konzisztenciája.

Hátrányok

 • Szavatossági idő 6 hónap papírzacskóban és egy év polietilén zacskóban.

Az anyag biztonságos az emberek számára, mivel az összetételében nincsenek veszélyes anyagok, a fő összetevő a gipsz, amely környezetbarát természetes ásványi anyag.

Bergauf Easy Finish

A tesztek azt mutatták, hogy a Bergauf Easy Finish keveréket nagyon könnyű elkészíteni – finom őrleménye és lágy textúrája miatt nem kell erősen keverni, és nem kell hosszú ideig érlelni a felhordás előtt

Szakértői vélemény

Ezt a gittet egyedisége miatt vettük fel a minősítésbe – alkalmas falak és mennyezetek befejezésére kül- és beltéren egyaránt. Tiszta fehér színének köszönhetően nincs szükség tapétázásra. A paszta plaszticitása lehetővé teszi a tökéletesen sima felületet, vagy ha szükséges, dombornyomott felületet. A keveréket egyszerre legfeljebb 7 mm vastagságban lehet felvinni.

Ez a keverék száraz és vízzel való hígítást igényel, a kész habarcsot csak kézzel alkalmazzák. A Bergauf Easy Finish a legalkalmasabb lábazatok, homlokzatok, gipszvakolatok, pórusbeton és vasbeton burkolására. Az egyetlen kivétel a fa és a faalapú anyagok. A bevonat simasága lehetővé teszi, hogy akár vékony tapétát is felragasszon az aljzatra anélkül, hogy az esztétikát befolyásolná. A párás körülmények közötti használatra való alkalmassága növeli az élettartamát, és lehetővé teszi a fürdőszobában végzett minőségi javításokat.

 • A biztonsági követelményeknek való megfelelés tanúsítása;
 • Idővel nem veszít az erejéből;
 • Jó tapadási tulajdonságok;
 • jól tapad az aljzathoz;
 • Nincs kellemetlen szaga;
 • Nem csöpög a felhordás során.

Hátrányok

 • Az alapozó csak a kezelés után 1 órával alkalmazható.

VGT akril univerzális

Ez egy olcsó, általános célú gitt, amelyet belső és külső befejező munkákhoz terveztek. Folyékony formában kapható, és minden felületre alkalmas. A termék száradása után tartós, matt felületet képez, amely hosszú ideig megőrzi szilárdságát és természetes színét.

A VGT Putty töltőanyagból, módosító adalékanyagokból és akril kopolimer vizes diszperzióból készül. Ez a szimbiózis a bevonat szilárdságát és tartósságát biztosítja. 7°C alatti hőmérsékleten is alkalmazható, és 24 óra elteltével teljesen megszárad, de minél vastagabb, annál tovább tart. Egy rétegben is felvihető, két réteg csak nagyon egyenetlen falak és mennyezetek esetén szükséges.

Előnyök

 • Alacsony fogyasztás 0,5-1,4 kg/m²;
 • Egyszerű alkalmazás;
 • Szavatossági idő – a gyártási dátumtól számított két évig;
 • Nedvességállóság;
 • Idővel nem zsugorodik;
 • Jó tapadás betonhoz, téglához, vakolathoz.

Hátrányok

 • A munkafelület különösen gondos előkészítését igényli.
 • A kész habarcs kiválóan ellenáll a magas páratartalomnak és kiváló tapadási tulajdonságokkal rendelkezik, ami növeli a kivitel élettartamát.

A legjobb dekoratív gittek

A keveréket azért nevezték el így, mert képes a bevonat megkönnyebbülését adni, hogy dekoratív funkciót töltsön be. A tesztek eredményei és a vélemények elemzése szerint a legjobb gitt az ebben a rangsorban bemutatott anyag.

Optimist-Elite Koroed XL külső és belső munkákhoz

Ez a paszta csak dekorációs célokra szolgál, amivel megfelelően megbirkózik, mivel érdekes textúrája olyan, mint a fák törzsén lévő kéregbogárnyomok. A minta bármilyen mintázatban elkészíthető – kör alakú, keresztezett, függőleges, vízszintes -, de némi szakértelmet igényel, hogy esztétikus legyen. Szükség esetén bármilyen színűre festhető.

Az Optimist-Elite „Koroed XL” gittje alkalmas mind belső, mind külső munkákhoz. Lágy fehér színe és párazáró tulajdonsága révén különbözteti meg magát, ami növeli a dekorációs réteg élettartamát. Minden típusú felületre – beton, tégla, vakolat – alkalmas. A masszát egészen egyszerűen simítóval, simítóval vagy hengerrel kell felvinni. A habarcs gyorsan megszárad a talajon, és nem folyékony állaga miatt nem szennyezi a teret.

 • Gyönyörűen néz ki egy lakkréteg alatt;
 • Matt felületet ad;
 • Gyakorlatilag szagtalan;
 • Nem bocsát ki gőzt;
 • Az anyag környezetbarátsága.

Hátrányok

 • Csak egy mennyiségben – 7 kg-os vödörben – kapható.

A kívánt eredmény elérése érdekében a munkaterület hőmérséklete nem haladhatja meg a +5-35 ºC-ot, a megengedett maximális páratartalom pedig a 70%-ot.

Milyen gittet kell vásárolni

Teljes gipszeléshez gyakran univerzális keveréket használnak, és ha az egyenetlenségek részleges kiküszöbölésére van szükség, gipszalapú, gyorsan keményedő készítményeket használnak. A kész, folyékony keverékeket a későbbi festéshez vagy tapétázáshoz szükséges befejező réteg készítésekor használják. Két alapvető összetevőből készülnek: egy töltőanyagból és egy kötőanyagból. Minél finomabb a por szemcsemérete, annál vékonyabb, simább és pontosabb a réteg.

Itt van a legjobb indító gitt, amelyet a céljai alapján választhat:

 1. Ha végül vékony tapétát ragaszt, akkor a Danogips Dano Jet 5 a legmegfelelőbb választás.
 2. A nagy rések elfedésére és a nagy szabálytalanságok kiküszöbölésére helyesebb lesz a „Volma Standard” keverék megvásárlása.
 3. Az ízületeknél az „Osnovit Ekonsilk PG35 W” anyag kritika nélkül működik.

Második rétegként, ha festeni szeretné a bevonatot, akkor alkalmazhatja a Danogips Sheetrock SuperFinish megoldást. Magas páratartalmú helyiségekben a Teks Profi befejező gitt alkalmas. Ahol nem lehet vastag réteget felvinni, ott a Herkules GT-33 használata ajánlott.

Egyszerre létrehozni kezdő és befejező bevonat jó szilárdsággal a homlokzaton az épületek segít termékek márka Starateli, és a helyiségek belsejében lehet korlátozni Knauf Fugen. A lábazat kezelésére kiválóan alkalmas a Bergauf Easy Finish és a VGT univerzális akril gitt. A dekoratív kompozíciók közül a választék kicsi, és a legjobbnak az Optimist-Elite Koroed X tekinthető.

A rangsor a legjobb gitteket mutatja be, de mindegyikük egy adott célra jó, ezért mielőtt egy adott lehetőséget választana, először figyelembe kell vennie a tervezett felhasználást.

 

 

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások