A legjobb tapéta márkák a falakra

A

A legtöbb tapéta márka és márka vonzónak és esztétikusnak tűnik, de a tényleges minőségüket nehéz ellenőrizni vásárláskor. Ha ez a helyzet, akkor a gyártó nevére támaszkodhat. Minél ismertebb, annál valószínűbb, hogy az előtted lévő anyag valóban érdemes. Ezek azok a világszerte elismert és páratlan minőségű gyártók, amelyeket felvettünk a tapétamárkák minirangsorába.

Rasch

A német Rasch tapétagyártó cég több mint másfél évszázada létezik, és ma már a világ egyik legnagyobb tapétagyártója. A tapétázásban a fő trendteremtő, a tapétaművészet hosszú hagyományaira alapozva.

A gyár választékában a falburkolatok szinte minden lehetséges változata megtalálható: papír, nem szőtt, vinil tapéta, valamint textilszövet, szitanyomás és még sok más. Összesen mintegy 5000 különböző módosítás létezik. A gyártó nem pihen a babérjain – minden évben több száz új érdekes megoldással frissíti és egészíti ki kínálatát.

A Rasch tapéták színpalettái, mintái és textúrái számosak és változatosak. A kollekciókban érdekes megoldások vannak a gyermekszobákhoz, visszafogott festmények a klasszikus belső terekhez, világos és emlékezetes tapéták a modern stílushoz, finom – a Provence-hoz, lakonikus – a minimalizmushoz, “gazdag” – a barokkhoz.

A márka gyártása harmonikusan ötvözi a jelenlegi német minőséget, a modern dizájnmegoldásokat és az ésszerű költségeket. Ennek köszönhetően a Rasch tapéta évtizedek óta megőrizte vonzerejét és népszerűségét az oroszországi és a világ fogyasztóinak körében.

Marburg

Egy másik régi német márka, amelynek története több mint 170 évvel ezelőtt kezdődött egy kis lakberendezési üzlet megnyitásával Marburgban. Ma a Marburg egy hatalmas vállalat, amelynek világszerte vannak irodái. A másfél évszázaddal ezelőttihez hasonlóan a tapétagyártás kizárólag Németországban történik a jobb ellenőrzés és a termékek legmagasabb minőségének fenntartása érdekében.

A márka választéka egyszerre gazdag és változatos. Ide tartoznak a papír-, vinil- és vinilpalettás tapéták, a színezhető tapéták, a vandálbiztos tapéták és az úgynevezett öko tapéták, amelyek előállítása során minimális környezetkárosító termékeket és technológiákat használnak.

A Marburg tapétakollekciói a legnépszerűbb témákat tartalmazzák. A mintákat és textúrákat Európa legjobb tervezőstúdiói fejlesztették ki. Számos vászon jellegzetes vonása a különleges felületi fényesség, amely érdekes színárnyalatokkal csillog.

A Marburg tapéták rendkívül sűrűek és tartósak. A tökéletlenségekkel és szabálytalanságokkal rendelkező felületek fedésére használhatóak. A vastag felületek elrejtik a finom domborzatokat, és elrejtik a gipszkarton illesztéseket és más falhibákat. A festésre szánt tapéták nem szívják magukba a színező pigmenteket, így a festék simán és szépen terül rájuk. A gyártó szerint akár 12 alkalommal is átfesthető.

Limonta

Az olasz Limonta Európa egyik legrégebbi textilgyára. 1893-ban alapították, és egyáltalán nem tapétagyártó volt, hanem drapéria- és jacquardszövetek gyártója. A 20. század első felében a vállalat egy új területet kezdett el fejleszteni: a falburkolatok gyártását. A Limonta már 1930-ban elkezdte kínálni a mosható tapéták választékát. A vállalat másik szabadalmaztatott technikája a lézervágás a szegélycsíkok mintáiban.

A Limonta fő termékei a papírra vagy vliesre felvitt nehéz vinil falburkolatok és a hagyományos papír falburkolatok. A márka kollekciói számos érdekes stilisztikai megoldást kínálnak a belső terek számára: vannak etnikai motívumok, könnyű virágminták, klasszikus minták, valamint a természetes textúrák (fa, vakolat, kő) utánzása, high-tech minták és még sok más.

A Limonta tapétacsaládon neves európai művészek és tervezők dolgoznak. A vállalat folyamatosan fejleszti a tapétagyártás technológiáját. A gyártó arra törekszik, hogy termékei a lehető legtartósabbak, strapabíróbbak és környezetbarátabbak legyenek – és ez sikerül is.

Ugepa

A francia Ugepa vállalatot 1974-ben alapították Moraille-ben. Viszonylagos fiatalsága és korlátozott termelési forrásai ellenére a márkát már régóta ismerik és szeretik a vásárlók ezrei. A vállalat berendezései lehetővé teszik a tapéták minden legnépszerűbb fajtájának gyártását: papír és duplex, vinyl overlay, nehéz vinyl, maratott és szitanyomás tapéta.

Az Ugepa tapétát kreatív szakemberek csapata tervezte. Az Ugepát egyrészt a visszafogott elegancia, a gondosan kiválasztott szín- és árnyalatpaletta, a tapétaművészeti hagyományok iránti elkötelezettség, másrészt a design világának legújabb trendjei és irányzatai jellemzik.

A vállalat nemcsak a belső terek szépségével, hanem a termékek környezeti biztonságával is törődik. A vállalat energiatakarékos technológiákat alkalmaz és minimalizálja a káros vegyületek használatát. A tapétafestéshez például vízbázisú tintákat használnak, és a különböző oldószereket gyakorlatilag 100%-ban kizárják a technológiai folyamatokból.

Grandeco

A Grandeco európai vállalat viszonylag nemrég, 2007-ben jött létre. Piaci megjelenése a tapétaóriások – a francia Grantil és a belga Ideco – egyesülésének eredménye. Az új márka a gyártási folyamat megszervezésének és a környezetvédelemnek a legjobb gyakorlatait, valamint a formatervezés legújabb ötleteit örökölte mindkét gyárból.

A Grandeco tapétakínálatának fő alkotóeleme a papírra és vliesre festett vinilvászon. Nyomataikat szitanyomással, gravírozással és digitális nyomtatási technológiával készítik. A minőségi anyagok és vegyületek használatának, valamint a gyártás minden fázisának gondos ellenőrzésének köszönhetően a kész tapéta rendkívül tartós, kopásálló és ellenáll a fakulásnak és a fakulásnak.

A vállalat folyamatosan fejleszti saját gyártási létesítményeit és falburkolati technológiáját. A Grandeco például exkluzív módszerrel alkalmazza a színpigmenteket, ami különleges élénkséget és kifejezőerőt kölcsönöz a nyomatoknak.

A dombornyomáshoz használt legmodernebb berendezések lehetővé teszik szokatlan “élő” képek készítését. Egy speciális vágási technikával a tapétalap szélei tökéletesen síkba kerülnek, így a tapéta a ragasztás után egyetlen lapként jelenik meg a falon, illesztési hibák és illesztési hibák nélkül.

Loymina

A Loymina egy viszonylag fiatal, de nagyon sikeres orosz tapétagyár. A 2008-ban alapított vállalkozás prémium kategóriás falburkolatok gyártására szakosodott. A Loymina vásznainak minősége és stílusa a híresebb társaikéhoz hasonlítható.

A kínálatban környezetbarát, nem szőtt falburkolatok és exkluzív falpanelek is szerepelnek. Összesen több mint 30 különböző kollekciót kínál a klasszikus és kortárs belső terek számára. A legjobb orosz és nemzetközi tervezők közül néhányan dolgoznak rajtuk. Professzionális megközelítésüknek köszönhetően a vállalat minden évben képes egyedi texturális és kolorisztikus megoldásokkal bővíteni katalógusát.

A Loymina tapéta különleges eleganciájáról és külső esztétikájáról ismerhető fel, de a minősége is külön említést érdemel. Akár 70%-ban hipoallergén anyagokat használnak. Különleges porózus szerkezetük ökológiai mikroklímát biztosít a helyiségben. A tapéta sűrűsége elegendő ahhoz, hogy elrejtse a falfelület kisebb hibáit, és könnyen felragasztható, még a nem szakemberek számára is. Tapéta Loymina minden tekintetben megfelelnek a nemzeti és nemzetközi minőségi és biztonsági előírásoknak.

Természetesen a jó tapéta márkák listája nem korlátozódik ezekre a cégekre. Sok más orosz és nemzetközi gyártónak vannak igazán értékes termékei. Az otthoni tapéta kiválasztásakor nemcsak az adott márka minősítései, hanem a saját ízlése, valamint a javításokra szánt várható költségvetés is irányadó. A minőségi és esztétikus vásznakat minden árszegmensben működő gyárak kínálatában megtalálhatók.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások