A legnépszerűbb építőanyagok rangsora

A

A mai építőanyag-piacon sokféle terméket találhat a különböző gyártóktól. Az építőipar örökké virágozni fog, ezért ennek az árukategóriának a kínálata folyamatosan bővül. Ma már vannak olyan termékek a piacon, amelyek már nem népszerűek az építőiparban, és vannak olyan anyagok is, amelyeket használtak és még évekig használni fognak.

Top 5 legnépszerűbb építőanyag

Jelenleg az építőanyagoknak több olyan csoportja van, amelyek nagyon népszerűek a fogyasztók körében, és nagy a kereslet irántuk:

  1. Profilált faanyag. Ez az építőanyag sok országban nagyon népszerű. A tömörfa az építőiparban használt erős és – ami a legfontosabb – környezetbarát alapanyag. Ez a fajta építőanyag különösen népszerű Kanadában, Ukrajnában, Oroszországban és Fehéroroszországban.
  2. Hengeres rönkök. Egy másik típusú építőanyag, amely fából készült. Ez a második legnépszerűbb, környezetbarát és nagyon tartós. Általában fürdők építésénél használják.
  3. Tégla. Megérdemelt harmadik hely. Bár a fa nemes, természetes nyersanyag, de szinte egyetlen építkezés sem nélkülözheti a téglát. Az anyag nagyon tartós, és a téglából készült szerkezetek esztétikusak. Így a viszonylag magas költségei ellenére a tégla nyugodtan a harmadik helyre kerülhet rangsorunkban.
  4. Habbeton. A habbeton jelenleg a negyedik helyen áll. Ez valóban forradalmi felfedezés volt az építőanyagok piacán. Ez a hőálló anyag kis súlyú, könnyen telepíthető és tartós. Ezenkívül a habbeton ára alacsony, ezért egyre gyakrabban használják a professzionális építőiparban.
  5. Pórusbeton. Ez az építőanyag az “építési slágerparádénk” első öt helyezettjének alján található. A pórusbeton építőelemeket sikeresen használják a falak építésénél. Ez az anyag valamivel drágább, mint a pórusbeton, de tartósabbnak tekinthető.

A felsorolt “öt” a legnépszerűbb anyagok, amelyeket ma az építőiparban használnak. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az új technológiák nem állnak meg, és az építőanyagok folyamatosan fejlődnek, az építőipari piac pedig egyre bővíti kínálatát.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások