A legjövedelmezőbb anyag az építőiparban

A

A saját ház építése meglehetősen időigényes tevékenység, amelyet nem ritkán magas költségek kísérnek. A megfelelő anyag kiválasztásával azonban sok pénzt lehet elkerülni. Ez a cikk olyan minősítést mutat be, amely feltárja a legtöbb, a legoptimálisabb megoldást a ház építésében.

A minősítés a következő kategóriákat foglalja magában:

  • Munkaintenzitás;
  • Felállítási idő;
  • Szigetelés;
  • Tartósság;
  • Anyagköltség.

Tégla

Az emberek értékelése továbbra is a hagyományos házépítési mód – a tégla – felé fog hajlani. A téglaházat égetett agyagból építik. Ez az anyag nem fél a hidegtől, és semmilyen esetben nem engedi át a vizet. A kerámiatéglák tömör és üreges változatban készülnek, és a lyukak száma és mérete is változatos. A téglák ára 2018-ban 7,8 és 11 rubel között mozog egységenként. És ez a költség még mindig kedvezőbbnek tekinthető. Ha már a hőszigetelésnél tartunk, itt minimális erőfeszítésre lesz szükség, ami azt jelenti, hogy pénzt lehet megtakarítani. Ahhoz, hogy ugyanez a ház téglából meleg legyen, nagyon vastag falra vagy bazaltlemezekkel történő kiegészítő szigetelésre van szükség. Az ilyen szerkezetek szilárdsága elegendő (ha a technológiát követik). Így a következő paraméterek téglából készültek:

JELLEMZŐ ELŐNYÖK
Munkaigényes –
Az építéshez szükséges idő –
Hőszigetelés –
Erő +
Az anyagköltség –

Ez egy plusz az ötből. Ez azt üzeni, hogy egy téglaház építésénél egyhamar nem fog tudni spórolni. De sokféle anyag létezik, és  ostobaság csak a téglát figyelembe venni.

Pórusbeton

Ez az anyag elég könnyen felhasználható az építőiparban. Elég egyszerű lefektetni, és kevés vagy semmilyen tudást nem igényel, amikor saját maga állítja fel. A megfelelő méretű pórusbeton elkészítéséhez csak egy fémfűrészre van szüksége. Ami a habarcsot illeti, minimális mennyiséget kell belőle venni. A falazási munka a pórusbeton könnyűsége és mérete miatt gyors. Ezért a munkaerő-ráfordítás ebben az esetben minimális. Egy másik kritérium az alacsony költség.

Jelentősen megelőzte a téglát a szegmensben. Hőtani tulajdonságairól sem szabad megfeledkezni. Jelenleg a zord éghajlatú régiókban a legkedvezőbb. A belső befejezésen is lehet spórolni, mivel a falazat pontossága ebben az esetben súlyponti prioritás. A pórusbeton elég könnyű, és az építkezés különböző szakaszaiban könnyű vele dolgozni. A pórusbeton teljesen nem éghető, ezért nagy nyomószilárdságú. Most pedig nézzük át a kiválasztási kritériumokat.

AZ ELŐNYÖK JELLEMZŐI
Munkaintenzitás +
Az építéshez szükséges idő +
Hőszigetelés +
Tartósság
Az anyagköltség +

A pórusbeton tehát népszerű anyag, ha csökkenteni szeretné saját építési költségeit.

Keret technológia

A pórusbeton alternatívája a vázszerkezetes ház. Igen, erről sok vita folyik. De manapság nem lehet csak úgy szemet hunyni a jelentős megtakarítások felett. Az ilyen konstrukció alapja egy keret, amely számos további elemet tartalmaz. A legfontosabb dolog, amire figyelni kell, a szigetelés és a faanyag minősége.

Munkaintenzitása minimális, ami lehetővé teszi, hogy egy-két hónapra hozza a saját ház építését. Meg kell jegyezni, hogy ha egy favázas ház a technológiával épül, akkor nem kell aggódni a megbízhatósága miatt.

ELŐNYÖK
Munkaigényes +
Az építéshez szükséges idő +
Hőszigetelés +
Tartósság + –
Anyagköltség + – –

Így a favázas ház egyértelmű győztes a népgazdasági rangsorban. Érdemes megjegyezni, hogy elsősorban a minimális költsége, a telepítés gyorsasága és a hőszigetelés miatt választják.

Megjegyzés hozzáadása

Legutóbbi hozzászólások