Marriott szállodák: összefogtak az egészségügyisekért

Jóllehet az ágazat is alaposan megszenvedi is a COVID19 járványt, sokan mégis segíteni akarnak: hatalmas összefogás kovácsolódott a magyaroszági Marriott szállodák részéről, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügynek.

A Budapest Marriott Hotel, a Courtyard by Marriott Budapest CityCenter, a Ritz Carlton Budapest és a Four Points by Sheraton Kecskemét több mint ezer textíliát, törölközőt, ágynemű huzatot, szobapapucsot és további több száz higiéniai terméket - tusfürdőt, szappant, sampont, fogkefét, toalettpapírt - ajánlott fel akoronavírus elleni harc központjának számító Szent László Kórház számára, továbbá a kecskeméti, Bács-Kiskun Megyei Kórház részére.

A tárgyi adományok - amelyeket már kézbesítettek is a kiválasztott egészségügyi intézményekbe - összértéke meghaladta a 2.5 millió forintot. A szállításban a Hertz Autókölcsönző nyújtott segítséget.

A koronavírus járvány az Országos Mentőszolgálat mindennapos munkáját is jelentősen megnehezítette. A járványhelyzet időszakában is üzemelő Budapest Marriott Hotel által felajánlott textíliákból - a Masszi 21 Szabóság karitatív munkájának köszönhetően - 130 db lepedő készült el a koronavírusos betegeket szállító mentőautókba, amelynek összértéke eléri az 1 millió forintot.

A szálloda DNB Budapest étterme is büszkén kapcsolódott be a jótékonysági megmozdulásokba. Húsvéti ételkiszállítása kapcsán, minden húsvéti megrendelés után 1300 Ft-tal támogatta az Országos Mentőszolgálat munkáját. Ezen felül, heti 50 adag csirkepaprikás elkészítését és kiszállítását vállalta a Szent László Kórház és az Országos Korányi Pulmonológia Intézet egészségügyi dolgozói számára. Ebben a Fabri Tours ajánlotta fel partnerségét.

A Four Points by Sheraton Kecskemét 100 adag melegételt osztott ki a szociálisan rászorultaknak a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központban a húsvéti ünnepek alatt.

„A koronavírus világjárvány nem csak szakmailag jelent elképesztő kihívást az orvosok és ápolók számára, hanem emberileg és lelkileg is óriási kitartást igényel részükről. Támogatásainkon keresztül szeretnénk megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos és példamutató munkáját és kívánunk mindenkinek nagyon jó egészséget!”-nyilatkozta a magyarországi Marriott szállodák nevében Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotelvezérigazgatója.

(forrás: doingGood)

Kövess minket a Facebookon is!