Látássérülteket szolgál a vadiúj Toyota modell

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége lesz a Toyota vadonatúj, slágervárományos modelljének, a Proace City Verso első magyarországi darabjának tulajdonosa.

Az április 30-án átadásra került új autó a koronavírus-járvány miatt megnövekedett teendők végrehajtásában most különösen nagy szolgálatot tehet, de majd az általános működés során is rengeteg feladatot lát majd el.

A Toyota Central Europe Kft. támogatásával április 30-án az Emil Frey Toyota Autócentrum budapesti telephelyén került átadásra a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) részére a vadonatúj Toyota Proace City Verso városi kisautó első magyarországi darabja.

A látássérült emberek számára nyújtott online távsegítő szolgáltatástól kezdve a vakvezetőkutyák kiképzésén, a jogi tanácsadáson, a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét megkönnyítő segédeszközök beszerzésében, karbantartásában és használatuk elsajátításában történő segítségnyújtáson és az akadálymentesítési tanácsadáson át az ingyenes Braille- és hangoskönyvtár üzemeltetéséig a szolgáltatások elképesztően széles tárházát nyújtó MVGYOSZ számára nagyon jól jön a támogatás. Az autó a mindennapi teendők ellátása során is folyamatos használatban lesz, a koronavírus-helyzet miatt megnövekedett logisztikai feladatok (legyen szó akár a segítő szolgáltatások biztosításáról, akár a kutyakiképzés támogatásáról) azonban még komolyabb igénybevételt jelentenek majd.

Éppen ezért, amint arra dr. Nagy Sándor elnök rámutatott, az autó biztonságossága, tágassága és praktikus használhatósága, helykihasználása mellett fontos szempont volt kiválasztásakor az ahhoz sztenderden járó 250.000 km-es garancia is.

„Nagyon hálásak vagyunk a Toyota Central Europe és az Emil Frey Toyota Autócentrum támogatásáért, amely hihetetlenül fontos segítséget nyújt majd nekünk a mindennapokban, a jelenlegi helyzetben pedig még inkább felértékelődik. Különösen örülünk annak, hogy a jövőben ilyen megbízható, biztonságos és nem utolsósorban praktikus helykihasználást lehetővé tévő autóval végezhetjük a látássérült emberek szolgálatát," fogalmazott az MVGYOSZ elnöke.

A nagycsaládos autóvásárlási program jövőbeni nagy favoritjának tartott vadonatúj Toyota Proace City Verso beszerzését támogató Toyota számára egyébiránt nem idegen a társadalmi felelősségvállalás, néhány hete a koronavírus elleni védekezést koordináló országos szervek, mentőszolgálatok és segélyszolgálatok részére bocsátott rendelkezésre mintegy 20 személygépkocsit, kisbuszt és teherautót.

„A Toyota büszke arra, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége mobilitási partnere lehet, és úgy gondoljuk, jobb helyre nem is kerülhetett volna a vadonatúj Proace City Verso modellünk első magyarországi darabja. Bízunk benne, hogy jó szolgálatot tesz majd, és sok százezer kilométeren keresztül segíti a látássérült emberek mindennapjainak támogatását”, tette hozzá László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. magyarországi igazgatója.

(forrás: Toyota)

Kövess minket a Facebookon is!

Címkefelhő

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás