Laptopok, tabletek rászorulóknak

Gyermekotthonok számára gyűjt új és használt digitális eszközöket a Gyermekhíd Alapítvány az egyik biztosítótársasággal összefogva.

A jótékonysági akció szervezői egy kimondottan erre a célra létrehozott online platformon várják a felajánlásokat.

A kampánnyal a Gyermekhíd Alapítvány vállalatokat és magánszemélyeket szólít meg, hogy használt vagy új laptopok és tabletek adományozásával járuljanak hozzá munkájukhoz, hogy ne szakadjon meg a gyerekek fejlesztésének folytonossága, közölte az alapítvány.

Az alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot tart a gyermekotthonok lakóival; különböző fejlesztésekkel, léleképítő foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket. A koronavírus ideje alatt azonban önkéntes mentoraik nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket, akikkel a kapcsolatuk így az online térre korlátozódik. Eszközök hiányában ez sok helyen akadályokba ütközik, a munka megszakítása pedig hosszú távon komoly problémákat okozhat a gyerekek mentális és pszichés fejlesztésében - olvasható közleményükben.

A felhívás szerint a jótékonysági akció keretében felajánlott informatikai eszközöket egy erre a célra létrehozott weboldalon gyűjtik, amelyeket az UNIQA Biztosító segítségével juttatnak el az alapítványhoz.

Az adományozók pénzbeli juttatással is segíthetik a gyerekeket, amelyet az alapítvány internet-előfizetésekre fordít majd. A kampány május 8-ig tart. 

(forrás: Gyermekhíd Alapítvány)

Kövess minket a Facebookon is!

Címkefelhő

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás