10 tonna adomány a Vajda-Papírtól

Több mint 10 tonna higiéniai papírtermék-adománnyal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeit a Vajda-Papír.

Két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek a Vajda-Papír, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot, melynek fogyasztása jelentősen megugrott ezekből a termékekből. 

A Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban a cég emellett azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papír-szükségletét. A cég felajánlotta azt is: a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra fordíthassák. A több mint 15 millió forintos adományt – amely több mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezi - Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője vette át október 15-én a szeretetszolgálat központjában.

A két kamionba 87 raklapnyi, 10,7 tonna higiéniai papírtermék – toalettpapír, papírtör
A két kamionba 87 raklapnyi, 10,7 tonna higiéniai papírtermék – toalettpapír, papírtör

Az adomány átadásán Vajda Attila, a higiéniai papírtermékek gyártásában piacvezető magyar cég tulajdonosa és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője is a szolidaritás jelentőségét emelte ki, amely a koronavírus-járvány alatt létszükséglete a szociális és egészségügyi ellátást végző intézményeknek.

A több mint 15 millió forintos adományt – amely több mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezi - Kozma Imre atya vette át
A több mint 15 millió forintos adományt – amely több mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezi - Kozma Imre atya vette át

Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány jelentősen növelte a higiéniai papírtermékek iránti igényt. A Vajda-Papír felelős magyar vállalkozásként küldetésének tekinti a rászorulók támogatását, amelyet a szeretetszolgálaton keresztül is biztosít – szögezte le. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány időszakában a szolidaritás különösen fontos egy társadalomban, a cég társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megfelelően ezzel az adománnyal is hozzá kívánnak járulni a védekezés sikeréhez. Hangsúlyozta: az idén 20 éves magyar vállalat példát is kíván mutatni, hiszen a koronavírus-járvány rendkívüli erőfeszítéseket követel meg a szociális és egészségügyi ellátást végzőktől. „Bízunk abban, hogy ezzel is jó példát mutatunk a többi magyar tulajdonú vállalatnak, hogy saját eszközeikkel részt vállaljanak a leterhelt szociális és egészségügyi hálózat segítésében”. Megköszönte a vásárlóknak és a kereskedelmi partnereknek is, hogy jó célt támogattak.

Kozma Imre atya a szolidaritás jelentőségét emelte ki, amely a koronavírus-járvány alatt létszükséglete a szociális és egészségügyi ellátást végző intézményeknek.
Kozma Imre atya a szolidaritás jelentőségét emelte ki, amely a koronavírus-járvány alatt létszükséglete a szociális és egészségügyi ellátást végző intézményeknek.

A két kamionba 87 raklapnyi, 10,7 tonna higiéniai papírtermék – toalettpapír, papírtörlő és papír zsebkendő – fért be. Vajda Attila elmondta, hogy egy átlagos magyar családban egy fő évi 9 kilogramm higiéniai papírterméket használ fel, így az adomány több mint 1200 ember éves fogyasztását elégíti ki. A termékeket úgy osztják el, hogy a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítsék.

„Amikor jótékonykodunk, feltámad bennünk a felebaráti szeretet, ami az egyetlen kiút önmagunkból és bejárat a másik emberhez – emelte ki Kozma Imre atya. „Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mellett a Betegápoló Irgalmasrend szerepvállalására is egyre inkább felfigyelnek a magyar vállalatok és adományokkal segítik a működésünket. Nem is lehet figyelmen kívül hagyni azt a munkát, amit az Irgalmasrend a kórházaiban és szociális ellátó intézményeiben a szegény betegek szolgálatának, az irgalmas szellemiség és gyógyítás újjáélesztésének szentel. Erre a hozzáállásra a gyógyító kultúrában nagy szükség van, különösen napjainkban a koronavírus-járvány idején. Még nagyobb felelősség hárul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatának több száz településen lévő intézményére és több ezer önkéntesére, hiszen miként a veszélyhelyzetben, úgy ezekben a hetekben is ellátjuk a küldetésünkből adódó feladatokat: gondoskodunk az idősekről, fogyatékkal élőkről, a hajléktalan emberekről, a hátrányos helyzetű gyermekekről, családokról. Az adományokra még nagyobb szükség van, azon dolgozunk, hogy azok a koronavírus miatt kialakult helyzetben is célba érjenek.” Megjegyezte azt is, bíznak benne, hogy egyre több magyar vállalat tesz hasonló gesztusokat a közösségért.

A két kamionba 87 raklapnyi, 10,7 tonna higiéniai papírtermék – toalettpapír, papírtörlő és papír zsebkendő – fért be
A két kamionba 87 raklapnyi, 10,7 tonna higiéniai papírtermék – toalettpapír, papírtörlő és papír zsebkendő – fért be

Kozma atya elmondta, hogy a Betegápoló Irgalmasrend – amely mind az öt kontinensen, a világ 51 országában 236 szerzetesközösséggel van jelen - immár 370 esztendeje gyógyít Magyarországon. Hazánkban a Budai Irgalmasrendi Kórházat, a Pécsi Irgalmasrendi Kórházat, a Váci Irgalmasrendi Kórházat, az Érdi Szent József Otthont működteti, így nagy hasznát tudják venni az adománynak. Kiemelte azt is, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi szolgálataként az ország több nagyvárosában működtet ingyenes járóbeteg ellátást, háziorvosi rendelőt és alkalmanként fogorvosi rendelőt a hajléktalan és rászoruló emberek számára. Mozgó Orvosi Rendelőt is üzemeltetnek, mely ellátja a hajléktalan embereket és katasztrófa-helyzetben is segítséget tud nyújtani, amely jelenthet közvetlen mentést, az utcára vagy a nyomortelepekre kihelyezett egészségügyi ellátást, vagy éppen a biztosítással nem rendelkező betegek kezelését és ingyen adott gyógyszereket. A rendelőkben praktizáló orvosok és ápolók túlnyomó többségben önkéntesek. A Máltai Mentőszolgálat az Országos Mentőszolgálat kötelékében évente 1500 riasztást kap és közel százezer beteget lát el önkénteseivel, emellett betegszállítást végez, rendezvények helyszínein mozgóőrséget lát el és gyakran szervez szakmai képzéseket.

A Vajda-Papír_biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papír-szükségletét is
A Vajda-Papír_biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papír-szükségletét is

Vajda Attila az adomány átadásakor hangsúlyozta: „a Vajda-Papír április óta Ti mind hősök vagytok! logóval köszöni meg az összes termékén a hétköznapi hősök helytállását és további kitartásra buzdít. A Ti mind hősök vagytok! akcióval azoknak a hétköznapi hősöknek szeretnének tisztelegni, akik minden nap helytállnak ebben a rendkívüli időszakban. Azok az egészségügyi dolgozók, akik őrangyalként vigyáznak egészségünkre. Azok a termelésben, szállítmányozásban dolgozók, akik biztosítják a folyamatos áruellátást. Azok a bolti eladók, akik ott dolgoznak velünk szemben a pultok mögött. Azok a tanárok, akik mindent megtesznek gyermekeink oktatásáért. Azok, akik ha tehetik otthoni munkavégzéssel látják el mindennapi munkájukat, emellett pedig gondoskodnak gyermekekről, idősekről. És persze kollégáink előtt, akik nélkül nem lennének a termékek a polcokon. Ti mind hősök vagytok!” – fogalmazott Vajda Attila. A Ti mind hősök vagytok! logóval a Vajda-Papír április óta az összes termékén megköszöni a hősök helytállását és további kitartásra buzdít.

(forrás: Store Insider)

Kövess minket a Facebookon is!

Címkefelhő

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás