Házhoz ment az iskolatej

Közel 80 ezer két dl-es poharas vaníliás tejet és 27 ezer gyümölcsdarabos joghurtot adományoz a Fino cégcsoport a rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével, tudtuk meg Halla Lászlótól, a  cégcsoport  egyik ügyvezető igazgatójától. 

Halla László a storeinsider.hu-nak  elmondta, bízik benne, hogy más élelmiszeripari vállalkozások  is csatlakoznak az ilyen típusú kezdeményezésekhez.

A tejtermékeket gyártó Fino Cégcsoport az iskolatej program keretében az ország különböző területeire is szállít tejtermékeket.

– A hétfői iskolabezárás minket is váratlanul ért – mondja Halla László, a Fino Cégcsoport egyik ügyvezetője, a Fino Friss Kft. igazgatója – de a legfontosabb ilyenkor felelősségteljesen gondolkodni, és segíteni, ahol tudunk. Jóllehet a cég helyzete és lehetőségei ilyen szempontból korlátozottak, de mindenképpen szerettünk volna a kialakult válságos helyzetben mi is segíteni a magunk eszközeivel. Ezért döntöttünk úgy, a vállalat tulajdonosi körével teljes egyetértésben, hogy közel  80 ezer poharas vaníliás tejet és 27 ezer db gyümölcsdarabos joghurtot jótékony célra ajánlunk fel. Az egyik legnagyobb viszonteladói partnerünk, a Lidl is felajánlotta a segítségét, de végül úgy döntöttünk, hogy a leggyorsabban az Élelmiszerbank speciális csatornáin keresztül tudjuk eljuttatni a tejtermékeinket a leginkább rászorulókhoz - beszélt a részletekről Halla László. 

Mint ahogy a Fino Friss Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a szervezés alig egy nap alatt lezajlott, a mintegy 6,5 millió értékű adomány felét azonnal kiszállították az Élelmiszerbankhoz, a fennmaradó rész pedig március 20-ig eljutott az elosztóhelyre.       

„Felelős vagy, ne emelj”

A cégvezető elmondta, hogy más módon is igyekeznek segíteni a kialakult válságos helyzetben, így például a Fino a felelős gondolkodás jegyében a kereslet drasztikus megugrása ellenére sem emel árat.

(forrás: Store Insider)

Kövess minket a Facebookon is!

Címkefelhő

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás