Hatmillió forintot adományoz az Orbit

Az Orbit 5. éve működik együtt az SOS Gyermekfalvakkal, hogy hátrányos helyzetű gyermekeket támogasson a Help Them Shine kampányukon keresztül. 

A projekt célja, hogy az SOS-ben szülők nélkül élő serdülők felnőtté válásában nyújtson segítséget. Az Orbit a rágógumik eladásából 6 000 000 Ft-ot adományoz a programok támogatására 2020. augusztus 23. és október 3. között.

Az SOS Ifjúsági Házaiban élő fiatalokkal folyó szakmai munka az egyik példa arra, hogy mennyire jó helyre kerül az idén felajánlott összeg is. Az SOS Ifjúsági Házainak egyik fő célja az alapítványnál gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal felnőttek társadalmi beilleszkedésének elősegítése.

Az SOS szakemberei támogatják a fiatalokat a felelősségvállalásban, a függetlenedésben, olyan hasznos életvezetési, pénzügyi ismereteket tanulhatnak meg itt, amelyekkel az SOS Gyermekfalvakból való távozásuk után sikeresen helytállhatnak a felnőtt életben.

Ebben az évben az adományok elsősorban a gyermekek megsegítésére irányulnak, így téve jobbá az életüket. Továbbá az adomány egy részét egy tapasztalt szociális munkás felvételérefordítják, akinek a feladatai között szerepel a gyerekek felkészítése és számukra megfelelő továbbképzések kiválasztása, valamint a karriertanácsadás is.

 
(forrás: Store Insider)

Kövess minket a Facebookon is!

Címkefelhő

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás