Digitális híd a gyermekotthonokba

Tizenöt gyermekotthon közel háromszáz állami gondozott gyermekének segített a Gyermekhíd Alapítvány és az Uniqa összefogása. A „Digitális híd a gyermekotthonokba” nevű kampány keretében összesen egymillió forintnyi pénzadomány és nyolcvan darab műszaki cikk gyűlt össze, melyekkel a gyermekek tanulását és mentális fejlődését segítik.

Laptopokkal, tabletekkel és internet-előfizetéssel támogatta az állami gondozott gyermekeket a Gyermekhíd Alapítvány és az Uniqa Biztosító.

Az egyhónapos kampány keretében cégek és magányszemélyek felajánlásait várták, melyekkel a gyermekek és mentoraik közötti online kapcsolattartást tették lehetővé, ugyanis a koronavírus ideje alatt az alapítvány önkéntesei nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket.

 Az összefogás eredményeképp összesen 80 db műszaki cikk és 1 millió Ft pénzbeli adomány érkezett, melyekkel tizenöt gyermekotthon közel 300 gyermekének tanulását és pszichés, valamint mentális fejlődését segítik.

A Gyermekhíd Alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot ápol a gyermekotthonok lakóival; különböző foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket.

„A kampány keretében összegyűjtött eszközökkel és internet-előfizetéssel ebben a nehéz helyzetben is segítséget tudunk nyújtani a gyerekeknek, hogy tarthassák a kapcsolatot a számukra fontos személyekkel” – mondta el Joó Beatris, a Gyermekhíd Alapítvány operatív igazgatója.

Az adományokat az alábbi gyermekotthonokba juttatja el az alapítvány és az Uniqa Biztosító:

• Kőér Utógondozó és Gyermekotthoni Központ (2 lakásotthon)

• Krízis Alapítvány Gyermekotthona és Krízis Utógondozó Otthona

• Abaúj-Zempléni görögkatolikus gyermekvédelmi Intézmény - Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény

• Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ (5 lakásotthon)

• Igazgyöngy Alapítvány által támogatott 6 lakásotthon

Kövess minket a Facebookon is!