Bútorokat adományoz az IKEA magyar kórházaknak

Lakberendezési tárgyakkal és bútorokkal segíti a magyarországi IKEA a járvány elleni küzdelemben kulcsszerepet játszó betegellátó intézményeket.

Az adományokat többek között a Szent János Kórház járványközponttá nyilvánított osztályainak és a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikának juttatja el az áruház. A felajánlások főként a pihenőszobák, illetve az egészségügyi dolgozók által közösen használt helyiségek fejlesztését szolgálják. A járványközpontok mellett az IKEA gyermekkórházakat és további, a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került egészségügyi intézményeket és egyéb szervezeteket támogatott.

Forrás: IKEA – Facebook
Forrás: IKEA – Facebook

A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került egészségügyi intézmények többek között dolgozóasztalokat, székeket, egyszemélyes ágyakat, polcokat, hűtőket, öltözőszekrényeket és heverőket vehettek és vehetnek át az elmúlt hetekben. Az IKEA-bútorok és- lakberendezési tárgyak jellemzően pihenőszobákba, illetve az egészségügyi dolgozók által leginkább használt közös helyiségekbe kerülnek. „A munkatársainkra az elmúlt hetekben, hónapokban a korábbinál lényegesen nagyobb teher nehezedett, így örömmel fogadjuk a bútorokat és lakberendezési tárgyakat, öltözőszekrényeket, székeket, pihenőalkalmatosságokat, amelyek részben a kollégáink pihenését, feltöltődését szolgálják.” – nyilatkozta dr. Masszi Tamás egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinika igazgatója.

A svéd lakberendezési vállalat a járványkórházak mellett további adományokat, bútorokat és játékokat juttatott el a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a Bethesda Gyermekkórház és a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika részére is. A kórházak a járványhelyzetben szükségessé vált átszervezések vagy éppen a megnövekedett kapacitásigény következtében felmerülő bútorhiányt kihívásnak jelölték meg. „A küldetésünk az, hogy minél több ember számára teremtsük meg egy jobb élet feltételeit, és erről a válsághelyzetben sem feledkezhetünk meg. Sőt, ez a törekvés most fontosabb, mint valaha. A felajánlásainkkal elsősorban azon személyek mindennapjain szerettünk volna javítani, akik a legtöbbet teszik azért, hogy az életünk visszatérjen a megszokott kerékvágásba.” – mondta el Tóth Tímea, az IKEA Lakberendezési Kft. Fenntarthatósági felelőse az adományozás kapcsán.

Az IKEA a fenti egészségügyi intézményeken kívül járványhelyzetben érintett szervezetek, intézmények számára juttatott el további adományokat. Egy kórházi alapítvány, a helyi önkormányzatokon keresztül pedig három hajléktanokat támogató szervezet, szociális segélyszervezetek és egy idősotthon vehetett át bútorokat, ágyneműket, izolációs szobák berendezéséhez szükséges tárgyakat vagy éppen ételadományt Egészségügyi dolgozók részére fenntartott, átmeneti otthonok berendezését is vállalta az áruház, valamint számos, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó szervezetet támogatott gyermekfoglalkoztató eszközökkel, játékokkal.

(forrás: IKEA)

Kövess minket a Facebookon is!

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás