Balatoni szálloda felajánlása az egészségügyben dolgozókért

Balatonfüredi szállodai összefogás annak érdekében, hogy azokat hívják el Pünkösdkor BBQ vacsorára, akik a frontvonalban küzdöttek a járvány idején.

A balatonfüredi pünkösdi vacsorára olyan orvosokat és nővéreket várnak, akik a COVID 19 járvány tetőzése alatt az átlagnál többet dolgoztak, és segítették a vírus elleni egészségügyi védekezést. Ők mindannyian ingyenesen vehetnek részt a Hotel Aura BBQ vacsoráján.

(balról jobbra) Varga László, Éskovács Péter, KicsiZso
(balról jobbra) Varga László, Éskovács Péter, KicsiZso

A szálloda egyébként azt tervezi, hogy az egészségügyben dolgozó hétköznapi hősök mellett a későbbiekben takarítónőket, pénztárosokat, buszvezetőket is meghív egy exkluzív vacsorára, ezzel is tiszteletüket fejezzék ki azok iránt, akik időt, energiát nem sajnálva, különböző módon teszik könnyebbé, elviselhetőbbé a vírushelyzettel kapcsolatos hétköznapokat, mondta Varga László, a Balatoni Kör alelnöke.

Éskovács Péter, a kampány egyik ötletgazdája elmondta azt is, hogy lavinát indítottak el az akcióval. Egyre több szálloda és a Balatoni Körhöz tartozó étterem is szeretne csatlakozni az akcióhoz. Ezek a jövőben több nővért, orvost, buszvezetőt, takarítónőt, rendőrt, tűzoltót, biciklis futárt, stb. is vendégül látnának a régióban. Így kifejezve elismerésüket azok iránt, akik fertőzésveszélyes feladatokat láttak az utóbbi időben, csak azért, hogy mi könnyebben át tudjuk vészelni ezeket a nehéz hónapokat.

Az egészségügyi dolgozók mellett, jó hírt kaptak a fesztiválozók is. Májusban tartották volna a Vienna Gin Festivalt, sok magyar arra készült, hogy majd Bécsben kóstolja a világ legjobb párlatait. Az elővételben megváltott jegyek azonban nem vesznek kárba: akinek jegye még megvan az elhalasztott osztrák fesztiválra, az most ingyen ihat Balatonfüreden. A füredi szálloda most azzal csábítja a vendégeket a tó partjára, hogy a bécsi rendezvényre megváltott jegyek tulajdonosai ingyenesen kóstolhatják azokat az új balatoni gineket, amelyek a világ bármely fesztiválján megállnák a helyüket. „Az ingyenes kóstolót azért szervezzük, mert eddig (a járvány előtt) sokan inkább külföldre jártak ilyen jellegű fesztiválokra. Most őket is szeretnénk meggyőzni arról, hogy itthon is találkozhatunk felső-kategóriás kulináris élményekkel", mondta Varga László.

A Pünkösdkor kínált ételről, a BBQ-ról, a következőt lehet tudni:"Az ilyen érlelt, füstölt, sütött ételeket csak komoly technikai eszközökkel lehet készítni, amelyek nem feltétlenül alapfelszerelései egy átlagkonyhának. A BBQ-s grill vacsoránkról Pünkösdkor egy vendégchef, KicsiZso, a magyar BBQ fenegyereke gondoskodik, akit a legtöbben egy tévéműsorból is ismerhetnek",  mondta Varga.

További info és jelentkezési lehetőség: itt.

 

 

 

 

 

(forrás: Balatoni Kör)

Kövess minket a Facebookon is!

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás