Autók és üzemanyagkártya önkormányzatoknak

Az önkormányzatokon keresztül autókkal és üzemanyag-hozzájárulással segíti több száz rászoruló napi ellátását a LeasePlan.

A flottakezelő LeasePlan saját, használtautó-értékesítéssel foglalkozó üzletágával, a CarNexttel karöltve autókkal és üzemanyagkártyával járul hozzá az önkormányzatok munkájához, akikre komoly terhet rónak a lakosság megnövekedett szociális ellátási igényei. Ezenfelül a LeasePlan önkénteseket toborzott kollégái körében, ezzel is segítve a koronavírus következtében otthonaikban rekedő idős, beteg és rászoruló emberek ellátását. A felajánlás keretében a vállalat két budapesti kerületet és Balatonalmádi városvezetését támogatja.

A LeasePlan az általa felkeresett intézmények körében igényfelmérést végzett annak érdekében, hogy a lehető leghasznosabban járulhasson hozzá az ott dolgozók munkájához. Ez alapján a cég a IV. kerület részére egy kisteherautót és két személyautót,a XXII. kerület számára pedig két kisteherautót ajánlott fel a járványügyi helyzet rendeződéséig. Az autók mellé üzemanyagkártya formájában benzinhozzájárulást és megyei autópályamatricát is biztosít a logisztika komplett támogatása érdekében.

A járművek segítségével az önkormányzatok munkatársai biztonságosabban és könnyebben tudják eljuttatni az alapvető élelmiszereket, tisztálkodó- és háztartási szereket, valamint gyógyszereket az idős emberekhez és a mozgáskorlátozottakhoz, illetve azokhoz, akik a hatósági intézkedések miatt nem hagyhatják el az otthonukat. A hivatali dolgozók emellett a postai intéznivalókban, elsősorban csekkfeladásban is segítséget nyújtanak.Újpesten és Budafok-Tétényben kifejezetten sok idős, gondozást igénylő ember él, így a LeasePlan naponta több száz rászoruló ellátásához járul hozzá.

A járműadományozáson felül a flottakezelő önkéntes segítőket is toborzott munkatársai körében, ennek köszönhetően Balatonalmádi önkormányzatának megbízásában a LeasePlan közvetlenül is tudja támogatni a lakosokat a bevásárlásban, receptkiváltásban és postai ügyek intézésében, heti két alkalommal.

„A koronavírus időszakában mindannyiunk számára komoly kihívást jelent a társas érintkezések mellőzése, azonban rengeteg embernek, főként az időseknek, betegeknek és rászorulóknak az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése is problémát okoz. A szociális intézményeknek jellemzően korlátozottak a kapacitásai mind eszközben, mind pedig emberi erőforrásban, amelyekkel a megnövekedett igényeket nehéz kiszolgálni. Felelős vállalatként elkötelezetten hiszünk a társadalmi szolidaritás és összefogás erejében, ezért a LeasePlannél úgy döntöttünk, hogy kifejezetten az ő munkájukat támogatjuk” – mondta Bognár Gergely, a LeasePlan kereskedelmi igazgatója.

 

(forrás: doingGood)

Neked is van felajánlásod?

Életre hívtuk a doingGood mozgalmunkat, amely segítségével felületeket tudunk biztosítani a segítő szándékú felajánlásoknak.

Ha Ön felelős cégvezető, aki termékét, szolgáltatását ingyen tudja biztosítani a lakosság részére, legalább nagyvárosi, kerületi méretben, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy hírt tudjunk adni róla.

felajanlas@doinggood.hu 

Kövess minket a Facebookon is!