A Lions Club az idősek elfogadásáért

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége új programot indított azokért, akiket emberi méltóságukban sérelem ér. Elsőként az idős emberek jobb társadalmi elfogadásáért, a generációk sikeresebb együttműködéséért lépnek fel.

Az apropót a COVID-19 járvány idején tapasztalt „méltóságdeficit” adta. Ugyanis tapasztalatuk szerint egyre többen bántak tiszteletlenül az idősebbekkel, sokszor őket téve felelőssé a kijárási korlátozások miatt. A bűnbakképzés mellett sértő volt a gyakran kiskorúsító hangvétel is, amikor a „Maradj otthon!” jó szándékú üzenetét csak az idősebbekre szűkítették, és sokszor rossz hangnemben, erőszakosan képviselték.

 

Meggyőződésük szerint megtanulható, hogyan adjuk meg egymásnak a tiszteletet, hiszen ez gyakran kis gesztusokon, egy-egy szón, mozdulaton, néha néhány másodpercnyi türelmen múlik. Hisznek abban, hogy a különböző generációk, megismerve egymás nézőpontját, érdekeit, mozgatórugóit, kölcsönösen jobb kommunikációt folytathatnak egymással.

Jó példákat akarunk bemutatni. A program honlapján a generációk együttműködésének, a tisztelet kifejezésének lehetőségeivel kapcsolatos írásokat, interjúkat közlünk, videókat tesznek közzé. Személyes történeteit, gondolatait már több ismert színész, énekes, rendező, pszichológus megosztotta velük. A Facebook oldalukon lehetősége van mindenkinek arra, hogy hozzászóljon az egyes tartalmakhoz.

Pályázatot hirdettek civileknek. Kíváncsiak arra, mit gondolnak a „hétköznapi emberek”, fiatalok és idősek: áthidalható-e a szakadék a korosztályok között, miért tisztelhetik egymást a különböző generációk. Olyan fotókat és maximum 2 perces videókat várnak, amelyek megmutatják, lehetséges a korosztályok közötti átjárás. 

Minden további információ: itt. 

(forrás: Strategic Scope Kommunikációs Ügynökség Kft.)

Kövess minket a Facebookon is!

Címkefelhő

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás