A K&H segíti a megelőzést

A K&H 25 millió forinttal támogatja az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetet, a bank alapítványainak jóvoltából, melynek keretében a lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után gyűjtöttek adományt 

Sikerrel zárult a K&H Bank alapítványainak azon programja, melynek keretében a lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után május 1. és 31. között 10 forintonként gyűjtöttek adományt a járványkórházak számára.

Az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoport  által létrehozott  segítünkegymásnak.hu közreműködésével összegyűlt összeg felét az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kapja. Az intézmény a felajánlást az egyedülálló baktérium- és vírusölő Garbo Silver Knight padlóburkolóra fordítja, amely megoldást nyújt a kórházakban terjedő fertőzésekre – derült ki a június 10-i budapesti sajtótájékoztatón.

 „A K&H-nál vezető pénzügyi intézetként hisszük azt, hogy ügyfeleink okos döntéseinek elősegítésén túl felelősek vagyunk azért a társadalomért és környezetért, amelyben élünk. Az egészségügy támogatása számunkra 17 éve kiemelt szerepet játszik. Májusi adományozási kezdeményezésünkben egyszerre figyeltünk a betegség megelőzésre és annak gyógyításra" – tájékoztatott Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója.

Az igazgató elmondta, hogy egyrészt ösztönözni szerették volna a vírus terjedését megakadályozó digitális banki szolgáltatások használatát a személyes banki ügyintézéssel szemben, másrészt pedig támogatni a betegeket kezelő kiemelt járványkórházak munkáját, "hiszen a koronavírus még nem tűnt el, és az egészségügyi intézmények munkája továbbra is felbecsülhetetlen ahhoz, hogy a járványt mihamarabb leküzdve mindannyian újra teljes életet élhessünk."

A digitalizáció és innováció nyújtotta lehetőségeket ötvözve májusban egy egyhónapos kampányt hirdettek a koronavírus elleni küzdelem segítése érdekében. A lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után 10 forintot adományoztak a járványkórházak számára, amivel összesen 28 millió forint gyűlt össze. Alapítványaik további 22 millió forint értékű hozzájárulásával ezúttal összesen 50 millió forinttal támogatják a járványkórházakat. "Ennek az adománynak a felét, azaz 25 millió forint értékű eszközt adunk ma át az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek a fertőzések minél hatékonyabb jövőbeni kezeléséhez”

Dr. Bogos Krisztina, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet igazgató helyettese elmondta: minden adomány újabb és újabb lendületet ad munkájukhoz, s töretlen hitet abban, hogy összefogással a legnagyobb problémák is megoldhatók. „A K&H adományának köszönhetően az egészségügyi intézmény 10 ezer négyzetméter speciális padlófelületet vásárol, ami hosszú évekre nyújthat biztonságot a munkatársaknak és a betegeknek egyaránt. Köszönet illeti a bank vezetését és természetesen az ügyfeleket is, hogy összefogásuknak köszönhetően itt állhatunk egy jövőbemutató beruházás megkezdése előtt”– fogalmazott dr. Bogos Krisztina.

Sió Zoltán, az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoport projektvezetője hozzátette: amíg az elmúlt hónapokban az egészségügyi dolgozók a kórházakban álltak helyt, addig az akciócsoport valamennyi résztvevője a nap 24 órájában azon dolgozott, hogy a segítség mindig időben és pontosan érkezzen meg oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ez az időszak ragyogóan rávilágított arra, hogy a magyarok baj esetén egy emberként állnak azok mögé, akik a frontvonalban teljesítettek szolgálatot a koronavírus elleni küzdelemben vagy éppen összefognak azok megsegítésére, akik mindennapjai a vírus miatt bekövetkező változások miatt lett nehezebb. Sió Zoltán kiemelte: a munka természetesen tovább folyik, csupán a hangsúly helyeződik át a megelőzésre, melynek részfeladataiban az akciócsoport a jövőben is kezdeményező és koordináló szerepet lát majd el.

 

(forrás: doingGood)

Kövess minket a Facebookon is!

Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás